Lær at smidiggøre rygsøjlen og forløse Psoas v/ bevidst vejrtrækning

Workshop 6/2 kl 13:30-16:15
Fensmarkgade 1 København N

Pris: 649,- kr
Tilmeldingen er bindende og penge kan ikke refunderes. Såfremt du ikke kan komme kan du tildele pladsen til en anden. Send venligst mail eller sms 30117612 med navn og tlf på deltager.

Ved anskaffelse af en bil, en cykel, båd eller hus, er noget af det første du spørger til – hvor meget vedligehold eller service eftersyn skal jeg forholde mig til?

Du ved, at ved dagligt brug, vejr og vind, slider det, derfor vedligeholder du for at forlænge holdbarheden.

Sådan er det også med kroppen! Har du tænkt på det?

På græsk betyder psoas lænd. Den er ansvarlig for at holde dig oprejst og giver dig muligheden for at kunne løfte dine ben, gå og i det hele taget bevæge dig. I kroppen har du indvendige muskler og ledbånd som forbinder forside og bagside. Disse muskler og ledbånd er med til at stabilisere og styrke din krop. Hvis du er anspændt på bagsiden er det ofte spændinger på forsiden der skal forløses.

Vidste du godt det?

Psoas kan være over eller underspændt. Den overspændte psoas kan være kort og hård, den underspændte er blød, lang og løs. Når psoas er velfungerende, hjælper den til at stabilisere rygsøjlen.

En stram psoas kan være medvirkende til at skabe strukturelle problemer i kroppen, samt lægge pres på nerverne og svække vejrtrækningen i mellemgulvet.

Ved ondt i lænden ses det ofte at nogle af musklerne er overspændte og andre underspændte. Den overspændte muskel kan yde et kæmpe træk, hvilket bevirker for mange at diskene mellem dine ryghvirvler på den lange bane begynder at “falde” ud og kan medføre en diskusprolaps eller måske bliver den flad og mister den stødabsorberende effekt. Så begynder smerten. Har du set en der har diskusprolapser, de går ofte lidt mærkeligt.

Psoas kaldes også sjælens muskel og psykisk mener man, at der sidder en del frygt og gamle chok i denne muskel, der gør at den er trukket sammen eller blevet for løs fordi vi har givet slip.

At arbejde med psoas er ikke kun at forsøge at strække eller kontrollere musklen, men tværtimod at få en bevidsthed ind i musklen for at fornemme dens budskaber. For at få denne fornemmelse af hvad psoas taler om, kræver det at opbygge bevidsthed og det gøres igennem det bevidste valg om at arbejde med kroppen.

Særligt her har “Bevidst vejrtrækning” en stor indflydelse. Vejrtrækningen bygger bro mellem det bevidste og ubevidste sind og derfor begynder du ofte efter kort tids arbejde med vejrtrækningen at kunne mærke dig selv.

På denne workshop arbejder vi med bløde vejrtrækningsteknikker, der langsomt åbner din krop, således at du kan komme ind og arbejde med at forløse de anspændtheder den bærer på.

Husk måtte, tæppe, en pude og vandflaske
Der er krav til gyldigt corona pas eller fuld vaccination.

Jeg glæder mig til at se dig
Kærlig hilsen
Lotte Maggie Mogensen