Kvinder hormoner, bækkenbund og bevidst vejrtrækning - Longer Exhale
Lær at smidiggøre rygsøjlen og forløse psoas v/ bevidst vejrtrækning.

Søndag d. 13/11 kl 9-12

Ondt i lænden, stive hofter og anspændt psoas – er det dig?

Ved anskaffelse af en bil, en cykel, båd eller hus, er noget af det første du spørger til – hvor meget vedligehold eller service eftersyn skal jeg forholde mig til?

Du ved, at ved dagligt brug, vejr og vind, slider det, derfor vedligeholder du for at forlænge holdbarheden.

Sådan er det også med kroppen! Har du tænkt på det?

På græsk betyder psoas lænd. Den er ansvarlig for at holde dig oprejst og giver dig muligheden for at kunne løfte dine ben, gå og i det hele taget bevæge dig. I kroppen har du indvendige muskler og ledbånd som forbinder forside og bagside. Disse muskler og ledbånd er med til at stabilisere og styrke din krop. Hvis du er anspændt på bagsiden er det ofte spændinger på forsiden der skal forløses.

Vidste du godt det?

Psoas kan være over eller underspændt. Den overspændte psoas kan være kort og hård, den underspændte er blød, lang og løs. Når psoas er velfungerende, hjælper den til at stabilisere rygsøjlen.

En stram psoas kan være medvirkende til at skabe strukturelle problemer i kroppen, samt lægge pres på nerverne og svække vejrtrækningen i mellemgulvet.

Ved ondt i lænden ses det ofte at nogle af musklerne er overspændte og andre underspændte. Den overspændte muskel kan yde et kæmpe træk, hvilket bevirker for mange at diskene mellem dine ryghvirvler på den lange bane begynder at “falde” ud og kan medføre en diskusprolaps eller måske bliver den flad og mister den stødabsorberende effekt. Så begynder smerten. Har du set en der har diskusprolapser, de går ofte lidt mærkeligt.

Psoas kaldes også sjælens muskel og psykisk mener man, at der sidder en del frygt og gamle chok i denne muskel, der gør at den er trukket sammen eller blevet for løs fordi vi har givet slip.

At arbejde med psoas er ikke kun at forsøge at strække eller kontrollere musklen, men tværtimod at få en bevidsthed ind i musklen for at fornemme dens budskaber. For at få denne fornemmelse af hvad psoas taler om, kræver det at opbygge bevidsthed og det gøres igennem det bevidste valg om at arbejde med kroppen.

Særligt her har “Bevidst vejrtrækning” en stor indflydelse. Vejrtrækningen bygger bro mellem det bevidste og ubevidste sind og derfor begynder du ofte efter kort tids arbejde med vejrtrækningen at kunne mærke dig selv.
På denne workshop arbejder vi med bløde vejrtrækningsteknikker, der langsomt åbner din krop, således at du kan komme ind og arbejde med at forløse de anspændtheder den bærer på.
Det koster 606,- kr at deltage.

Tilmeldingen er personligt bindende og penge kan ikke refunderes. Du kan overlade pladsen til en anden hvis du bliver forhindret.

Jeg glæder mig til at se dig

Kærlig hilsen
Lotte Maggie Mogensen

Kvinder hormoner, bækkenbund og bevidst vejrtrækning.

Fysisk workshop 23/10 kl. 9-12

Yoga Tribe Slagelse
Priorgade 1A, 4200 Slagelse

Dørene åbnes kl. 08:30

Over 3 timer vil du forstå, hvordan kvinder er påvirket af hormoner fra de får deres første menstruation til de forlader jorden. Det du yderligere skal forstå er, hvordan dine lunger er udsatte på bestemte tider af måneden, i overgangsalderen og hvordan det kan påvirke dig efter overgangsalderen.

Du vil lære hvorfor du som kvinde skal træne dine lunger, hvorfor du til tider oplever åndenød, hvorfor du skal passe på med stress. Du vil ligeledes opnå viden teoretisk og praktisk omkring søvnløshed og søvnapnø samt hvad du kan gøre. Sidst men ikke mindst vil vi kort berøre hvordan et svingende blodsukker ligeledes kan påvirke dig grundet hormoner, men blodsukkeret kan du understøtte gennem balance og bevidst vejrtrækning.

Workshoppen består af 80% praksis og 20% teori.

Workshoppen er for dig der er:
- nysgerrig på at aktivere de indre mekanismer du har i kroppen
- dig der slås med PMS, menstruation, overgangsalderen.
- dig der sover dårligt, måske vågner og er træt om morgenen.
- dig der har svingende blodsukker.

Det koster 606,- kr. at deltage på denne workshop pr. deltager.

Tilmeldingen er bindende og penge kan ikke refunderes ved forhindret fremmøde.
Du er velkommen til at sende en anden person. Dog skal du meddele det til undertegnede.
På telefon 30117612 og videregive oplysninger

Jeg glæder mig til at undervise i teori og praksis på denne workshop.

Medbring skriveredskab og kuglepen.

Lotte Maggie Mogensen