God ferie - tænk over dette! - Longer Exhale

God ferie – tænk over dette!

Bruger du solcreme for at beskytte huden mod solens skarpe stråler?

Bruger du noget i forhold til at beskytte dine lunger?

Lungerne er et af de organer, der spiller en central rolle i din vejrtrækning som danner grundlag for din eksistens. Du har to lunger, den venstre består af to og den højre af tre lungelapper. Imellem lungerne sidder luftrøret der som et træ forgrener sig ud i mindre luftrør også kaldet bronkierne. Arealet af dine lunger er fra 70-100 kvm, så der er nok at beskytte. Der sidder utrolig mange små hulrum “alveoler” for enden af dine bronkier.

Et af de steder, hvor jeg ofte har undret mig over, at folk ikke forsøger at beskytte deres lunger, det er under flyveture. Især på langdistance flyvninger.

Alle ved at luften i en flyvemaskine kan være ganske tung og tæt. Det er ikke unormalt at folk der er oppe at flyve siger, jeg fik ondt i halsen, feber eller blev forkølet de første dage på ferien pga airconditionen eller den dårlige luft i flyveren. Eller efter hjemkomst oplever at blive syg med feber og ondt i halsen.

Hvad er årsagen?
Egentlig tror vi, at det er den dårlige luft i flyets kabine, men det er en sandhed med visse modifikationer. Luften i flyets kabine opvarmes af fly-motorerne, herefter komprimeres luften,

således der ikke er fare for hverken piloter, stewardesser eller passagerer, når luften indåndes. Luften i kabinen genanvendes: Det er kun halvdelen, der er frisk luft og den anden del er den genanvendte luft. Årsagen til, at vi ofte bliver småsyge efter en flyvetur er den lave luftfugtighed og det gør at luften er tør, lige så tør som i en ørken. Tørheden påvirker for de flestes vedkommende bihuler og næsen, der igen bevirker det er lettere at opfange virus og bakterier fra en anden passager. Hvis bihulerne og næsen er tørre, så er slimhinderne og luftvejen udsatte områder.

De fleste mennesker får sig en lur på flyveren ihvertfald på langdistance turene. En lur er der ikke noget galt med, men hvis luren foregår sovende med åben mund. Danner det grobund for at blive syg. Indånding af tør luft og for meget ilt og udvaskning af kuldioxid giver en ubalance i din krop, dit immunforsvar, din hjerterytme mv.

Måden vi foretager indånding på har en særlig betydning for vores søvn.
Formålet med søvn er at tanker bearbejdes og kroppens fysiske legem slapper af.

Hvis vi ånder ind gennem munden, eller snorker under søvnen vil vi skabe:
– Ubalance mellem ilt og kuldioxid
– Iltmangel ift kroppens celler.
– stive muskler og anspændt krop
– Urolig søvn og en ubevidst stresstilstand.

Hvad gør vi så?
Tape munden. Når munden tapes vil vejrtrækningen balanceres. Vejrtrækningen vil foregå ind og ud gennem næsen. Sidst men ikke mindst vil der opstå en lille modstand når vejret trækkes gennem næsen, det bevirker at antallet af vejrtrækninger nedsættes pr minut. Det gør os rolige og afslappede.

Hvis du drømmer om at lære mere om din vejrtrækning har jeg forskellige aktiviteter.
Lige fra gør det selv program du kan træne hjemme i stuen.
https://www.longerexhale.com/online-kurser/udvidet-forloeb/

Mini uddannelse på E-bog m/ 5 moduler og programmer, hvor du gennemgår teori og træner.
https://www.longerexhale.com/online-kurser/grundforloeb/
Vejrtrækningsredskaber.
https://www.longerexhale.com/online-kurser/sleep-tape/
Uddannelse og workshops. https://www.longerexhale.com/aandedraetstraener-koebenhavn/

Sleep-Tape
Mange mennesker tror det er farligt at tape munden om natten og at de ikke kan få luft. Det er en tanke og ikke en sand virkelighed. Har vi angst for at bruge tapen, er det vigtigt at bearbejde den tanke. Evt. forsøge sig med Sleep-Tapen nogle minutter hver aften og efter en god uge vil det helt sikkert lykkedes.

God ferie – husk at beskytte, huden og lungerne ……
Kærlig hilsen
Lotte Maggie Mogensen

Efterlad en kommentar